ΑρχικήΓλυκάΤούρτες - Τάρτες

Υλικά

  • 1 δόση ζύμης (βλ. συνταγές ΖΥΜΗΣ) 

Για τη γέμιση

  • 115 γρ βούτυρο μαλακό
  • 115 γρ ζάχαρη
  •  Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 2 αυγά
  • 115 γρ αμύγδαλα τριμμένα
  • 30 γρ αλεύρι μαλακό
  • 250 γρ στραγγισμένα βύσσινα από γλυκό κουταλιού
  •  ζάχαρη άχνη για την επικάλυψη

Εκτέλεση

Τοποθετούμε στο μεσαίο ράφι του φούρνου την τάρτα  και ψήνουμε για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο.

Στο διάστημα αυτό ετοιμάζουμε την γέμιση της τάρτας. 

Στον κάδο του μίξερ  βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάμε καλά μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα σε δυνατή ταχύτητα.

Προσθέτουμε σιγά σιγά τα τριμμένα αμύγδαλα και το αλεύρι ανακατεύοντας  πολύ σιγά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Βγάζουμε την ταρτιέρα από το φούρνο αφαιρούμε το χαρτί με τα φασόλια και απλώνουμε τη γέμιση να πάει παντού.

Με τη βοήθεια ενός μικρού κουταλιού μοιράζουμε τα βύσσινα σε όλη την επιφάνεια πατώντας τα ελαφρά να μπουν μέσα στη γέμιση.

Ελαττώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 170 βαθμούς και ψήνουμε την τάρτα για 40 λεπτά στο μεσαίο ράφι του φούρνου.

Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε επικαλύπτοντας με ζάχαρη άχνη.