ΑρχικήΓλυκάΤούρτες - Τάρτες

Υλικά

  • 1 δόση ζύμης (βλ. συνταγές για ΖΥΜΗ)

Για την κρέμα

  • 2 κρόκους
  • 500 ml φρέσκο γάλα
  • 3 κ.σ.ζάχαρη
  • 2 κ.σ.κορν φλάουρ
  • 2 κ.σ. βούτυρο αγελαδινό
  • 1βανίλια

Για το σερβίρισμα

  • 250 γρ. κόκκινα φρούτα του δάσους φρέσκα

Εκτέλεση

Ψήνουμε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο γύρω στα 20 με 25 λεπτά. Αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει  πολύ καλά και ετοιμάζουμε την κρέμα .

Για την κρέμα, ζεσταίνουμε το μισό γάλα μαζί με το βούτυρο και τη βανίλια. Παράλληλα σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τους κρόκους, το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη.

Ρίχνουμε το μείγμα του μπολ στην κατσαρόλα με το γάλα και ανακατεύουμε ζωηρά με σύρμα, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πήξει στο μείγμα. Μόλις πήξει το μείγμα, κατεβάζουμε από τη φωτιά και συνεχίζουμε για 2-3 λεπτά το ανακάτεμα μέχρι να πήξει ελαφρώς

Μόλις η κρέμα κρυώσει ελαφρώς, γεμίζουμε την τάρτα και σκορπάμε στην επιφάνεια τα κόκκινα φρούτα. Ψήνουμε για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C. Αφήνουμε να κρυώσουν τελείως για να σερβίρουμε.