ΑρχικήΓλυκάΤούρτες - Τάρτες

Υλικά

  • 1 δόση ζύμη (βλ. συνταγή στις ζύμες)

Για τη σοκολάτα:

  • 100γρ κουβερτούρα
  • 150γρ γάλα
  • 1 βανίλια
  • 20γρ βούτυρο κλασικό
  • 1 σφηνάκι λικέρ πορτοκάλι 

Για τις μπανάνες:

  • 4 μπανάνες
  • 50 γρ βούτυρο
  • 75 γρ καστανή ζάχαρη
  • 2 ξυλάκια κανέλα
  • χυμό από 1 πορτοκάλι
  • λιωμένο βούτυρο για την ταρτιέρα

Εκτέλεση

Αλείφουμε με βούτυρο  μια ταρτιέρα και απλώνουμε ομοιόμορφα τη ζύμη στον πάτο και τα τοιχώματα. 

Τρυπάμε τη βάση με ένα πιρούνι και γεμίζουμε τον πάτο με φασόλια . Ψήνουμε τη ζύμη σε ζεστό φούρνο στους 180°C για 30 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσει η ζύμη. Την αφήνουμε να κρυώσει. 

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη και την κανέλα και μόλις κάψει βάζουμε τις μπανάνες ολόκληρες. 

Σοτάρουμε κι από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν οι μπανάνες, σβήνουμε με το ρούμι και το πορτοκάλι και μόλις εξατμιστούν τις κατεβάζουμε από τη φωτιά. 

Σε μπεν-μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά της σος ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Στρώνουμε τις μπανάνες πάνω στη ζύμη και περιχύνουμε με τη σος σοκολάτας.