ΑρχικήΓλυκάΤούρτες - Τάρτες

Υλικά

  • 1 δόση ζύμη (βλ. συνταγές για ΖΥΜΗ)
  • Για τη γέμιση
  • 340 γραμμάρια κουβερτούρα
  • 1 1/4 κούπες κρέμα γάλακτος
  • 1 σφηνάκι  κουαντρο 

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C. Βγάλουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την  ανοίγουμε σε ένα φύλο πάχους 3-4 χιλιοστών . Την  στρώνουμε σε μια ταρτιέρα.

Τρυπάμε την επιφάνεια της και στρώνουμε ένα φύλλο αλουμινόχαρτου το οποίο γεμίζουμε με φακές ή φασόλια για να μη φουσκώσει.

Ψήνουμε για 15 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για ακόμη 20-25 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα. Αποσύρουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.                          

Όση ώρα κρυώνει η βάση, ετοιμάζουμε τη γέμιση σοκολάτας. Σε ένα μπολ τοποθετούμε την κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και όταν αρχίσει να βράζει αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα στο μπολ με τη σοκολάτα, έτσι ώστε να την καλύψει εντελώς.

Προσθέτουμε το  κουαντρο. Αφήνουμε να κάτσει για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια ανακατεύουμε με ένα σύρμα ώστε να προκύψει ένα λείο μείγμα. Αδειάζουμε τη σοκολάτα στο εσωτερικό της τάρτας και τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Βγάζουμε από το ψυγείο περίπου 15 λεπτά πριν καταναλωθεί, για να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου.