ΑρχικήΓλυκάΤούρτες - Τάρτες

Υλικά για την βάση  

  • 250 γρ. τριμμένα μπισκότα digestive 
  • 100 γρ. λιωμένο βούτυρο 

Υλικά για τη γέμιση 

  • 200 γρ. σοκολάτα (κουβερτούρα ή γάλακτος) 
  • 60 γρ. βούτυρο 
  • 80 ml κρέμα γάλακτος 

Εκτέλεση 

Βουτυρώνουμε μια φόρμα στρογγυλή 20 εκ. περίπου 

Τρίβουμε τα μπισκότα και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο. 

Τα στρώνουμε  με τα χέρια σας, ώστε να μουλιάσουν καλά, πιέζοντας τα στον πάτο και στα τοιχώματα της φόρμας, σε ύψος περίπου 2 εκατοστών.

Καλύπτουμε την φόρμα και την βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 1  ώρα μέχρι  να σφίξει το βούτυρο. 

Βάζουμε σε μπεν μαρί, όλα τα υλικά της γέμισης και τα λιώνουμε, ανακατεύοντας καλά. 

Αδειάζουμε το μείγμα στην κρύα βάση και ξαναβάζουμε την τάρτα στο ψυγείο να σφίξει η γέμιση.