ΑρχικήΓλυκάΤούρτες - Τάρτες

Υλικά

  • 1 δόση ζύμης (βλ. συνταγές ΖΥΜΗΣ)

Υλικά για τη γέμιση

  • 8 φρέσκα σύκα
  • 200 γραμμάρια γιαούρτι
  • 30 γραμμάρια μέλι
  • 2 κρόκους αυγών
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλεύρι
  • Μερικά γαρίφαλα 

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το μέλι, το αλεύρι και τους κρόκους. Γεμίζουμε με το μείγμα  την τάρτα . Χαράσουμε τα σύκα στα τέσσερα. Τα ανοίγουμε και καλύπτουμε την επιφάνεια έτσι ώστε να έχουν κάποια κενά μεταξύ τους.

Πασπαλίζουμε με τα γαρίφαλα. Την ψήνουμε στους 180 ο για 20 με 25 λεπτά.