ΑρχικήΓλυκάΤούρτες - Τάρτες

Υλικά

  • 1 δόση ζύμη( βλ. συνταγές για ΖΥΜΗ) 

Για τη γέμιση

  • 2 κουτάλια της σούπας ζελατίνη σε σκόνη
  • 1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
  • 1 1/2 κούπα στραγγιστό γιαούρτι
  • 1/4 κούπας καστανή ζάχαρη
  • 3 πορτοκάλια, μεσαίου μεγέθους 

Εκτέλεση

Ανοίγουμε την ζύμη σε ένα φύλλο πάχους περίπου 3-4 χιλιοστών και απλώνουμε σε μια ταρτιέρα.

Απλώνουμε αλουμινόχαρτο στην τάρτα, τοποθετούμε μέσα φασόλια ή φακές (ή τα ειδικά βαρίδια) για να μην φουσκώσει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 25-30 λεπτά. 

Στη συνέχεια αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για ακόμη 10-15 λεπτά. Σε ένα μπολ τοποθετούμε 2 κουταλιές της σούπας  παγωμένο νερό, ρίχνουμε τη ζελατίνη και τα αφήνουμε να σταθούν για 5 λεπτά.

Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαφρά την κρέμα γάλακτος σε μέτρια φωτιά. Όταν ξεκινήσει να αχνίζει προσθέτουμε το μείγμα της ζελατίνης και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί εντελώς, περίπου 1 λεπτό.

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το γιαούρτι με τη ζάχαρη και μία πρέζα αλάτι. Προσθέτουμε το ζεστό μείγμα της κρέμας γάλακτος στο γιαούρτι και αναμειγνύουμε με ένα σύρμα.

Αδειάζουμε την κρέμα στην ψημένη ζύμη και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.

Πριν σερβίρουμε την τάρτα, αφαιρούμε βαθειά τη φλούδα από τα πορτοκάλια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.

Αφαιρούμε τα κουκούτσια και διακοσμούμε κυκλικά με τις φέτες την επιφάνεια της τάρτας.