ΑρχικήΕποχικάΧριστουγεννιάτικαΓιορτινός Μπουφές

Σκέτα, με αλάτι, με καραμέλα ή σοκολάτα, τα ποπ κορν ξετρελαίνουν παιδιά και μεγάλους. Είναι υγιεινά, γευστικά και πολύ εύκολα στην κατασκευή τους. Αν μάλιστα «στριμωχθούν» σ ένα ποτήρι «χιονάνθρωπο», τότε ακόμα καλύτερα.

Υλικά 

  • 3 κουταλιές της σούπας ποπ κορν ( κατά προτίμηση βιολογικής καλλιέργειας )
  • 1 κουταλιά της σούπας λάδι (ή  ηλιέλαιο) 
  • Λίγο αλάτι 
  • Μια πλατιά κατσαρόλα με καπάκι  

Εκτέλεση 

Τοποθετούμε πρώτα το λάδι στην κατσαρόλα και στην συνέχεια το καλαμπόκι. 

Το καλαμπόκι πρέπει να είναι τόσο, όσο να καλύπτει την επιφάνεια της κατσαρόλας (όχι όμως περισσότερο προκειμένου να σκάσουν καλά όλοι οι σπόροι). 

Κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας. Ανάβουμε το μάτι στην ψηλότερη θερμοκρασία και περιμένουμε μέχρι να ακουστούν τα πρώτα «ποπ». Τότε,  σβήνουμε τελείως την θερμοκρασία έχοντας διαρκώς κλειστό το καπάκι και περιμένουμε να σκάσουν και τα υπόλοιπα. 

Δεν βιαζόμαστε ν ανοίξουμε το καπάκι γιατί μπορεί να υπάρξουν και  μερικά …καθυστερημένα και υπάρχει κίνδυνος να μας πεταχτούν στα μάτια. Μία ιδέα για να σκάσουν πιο εύκολα και κυρίως για μην καούν είναι να τα μουλιάσουμε νωρίτερα για καμιά ώρα.