ΑρχικήΕποχικάΧριστουγεννιάτικα

Υλικά 

  • 1 κούπα μαγειρική σόδα
  • 1/2 κούπα κορν φλάουρ
  • 3/4 της κούπας νερό

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα και ανάβουμε το μάτι σε μεσαία θερμοκρασία. Ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να σφίγγει.

Σε κάποια στιγμή γίνεται πολύ σφικτή και ξεκολλάει από το πλάϊ  (κολλάει στη βάση της κατσαρόλας, αλλά μην ανησυχείτε. Μόλις της βάλετε ζεστό νερό και την αφήσετε για λίγο, καθαρίζει πολύ εύκολα). Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα μπολ και τη σκεπάζουμε με μία βρεγμένη πετσέτα.

Την αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Η ζύμη είναι κατάλευκη, εύπλαστη και δεν κολλάει. Θα σας ενθουσιάσει.

Την ανοίγουμε ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες και την κόβουμε σε όποιο σχήμα θέλουμε με κουπάτ χριστουγεννιάτικα. Αν θέλουμε, μπορούμε να της προσθέσουμε χρώμα ζαχαροπλαστικής ή τέμπερες ( είναι πιο φτηνές ) και να τη ζυμώσουμε πολύ καλά πριν την ανοίξουμε. Διαφορετικά, είτε βάφουμε τα στολίδια αφού κοπούν, είτε τους προσθέτουμε χρυσόσκονη και ό,τι άλλο μπορούμε να φανταστούμε.

Τα στολίδια είναι πολύ ανθεκτικά στον χρόνο. 

Καλές δημιουργίες!!