ΑρχικήΕποχικάΧριστουγεννιάτικαΧριστουγεννιάτικα γλυκά

Υλικά 

  • 300 γραμμ. αμύγδαλα (θρυμματισμένα)
  • 150 γραμμ. και 30 γραμμ. επιπλέον ζάχαρη άχνη
  • 1 ½ κουταλάκι μπέικιν πάουντερ 
  • ½ κουταλάκι κανέλα
  • 1 αυγό
  • 2 κουταλάκια ξύσμα λεμονιού
  • 1 κουταλιά ροδόνερο

Εκτέλεση

Βάζουμε τα αμύγδαλα σε ένα μπολ και κοσκινίζουμε μέσα τη ζάχαρη άχνη, το  μπέικιν πάουντερ και την κανέλα. Ανακατεύουμε καλά. Χτυπάμε το αυγό με το ξύσμα λεμονιού και το ροδόνερο, και ρίχνουμε το μείγμα στο μπολ με τα στεγνά υλικά. Ανακατεύουμε ώσπου να δημιουργηθεί ζύμη και δουλεύουμε απαλά. 

Καλύπτουμε με λαδόκολλα δύο λαμαρίνες φούρνου. Ρίχνουμε την επιπλέον ζάχαρη άχνη σε ένα ρηχό πιάτο. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C. Ψήνουμε τα μακαρόν για περίπου 20 λεπτά και τα βγάζουμε σε σχάρα να κρυώσουν. Τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και είναι έτοιμα.