ΑρχικήΕποχικάΧριστουγεννιάτικαΧριστουγεννιάτικα γλυκά

Υλικά 

  • 225 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 
  • 110 γραμμ. ζάχαρη άχνη
  • 275 γραμμ. αλεύρι
  • 1 κουταλιά κανέλα σκόνη ( ή τρίμμα λεμονιού, ή πορτοκαλιού, ή μανταρινιού )

Εκτέλεση 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C στον αέρα.

Χτυπάμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο μπολ ή στο μίξερ μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι το μίγμα να γίνει  αφράτο.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και τα μπαχαρικά ή το ξύσμα (αν χρησιμοποιούμε) και το προσθέτουμε σταδιακά στο μείγμα. Το βγάζουμε από τον κάδο και με τα χέρια ζυμώνουμε για λίγο ακόμα. Ανοίγουμε το φύλλο σε αλευρωμένη επιφάνεια ( ή ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες ) με το πλάστη και κόβουμε με κουπάτ σε σχήματα της αρεσκείας μας τα μπισκότα. 

Τα ψήνουμε για 13-15 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος και τα μεταφέρουμε σε σχάρα για να κρυώσουν. 

Αν τα θέλουμε σοκολατένια, χρησιμοποιούμε 250 γραμμ. αλεύρι και προσθέτουμε 50γραμμ. κοσκινισμένο κακάο σε σκόνη στο αλεύρι. Ζυμώνουμε καλά και συνεχίζουμε την παραπάνω διαδικασία.