ΑρχικήΕποχικάΧριστουγεννιάτικαΧριστουγεννιάτικα γλυκά

Υλικά

  • 400 γρ. κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια
  • 700 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 300 γρ. μπισκότα digestive η γεμιστά μαζί με την κρέμα τους
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
  • 1 σφηνάκι ποτό της αρεσκείας μας ή μισό κουταλάκι του γλυκού νες καφέ σκόνη
  • 1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Τρίβουμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο. Τα στρώνουμε σε μια φόρμα που έχει άνοιγμα από τα πλάγια.

Βάζουμε τα κομμάτια της σοκολάτας σε ένα μπολ . Βράζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα τα 300 γρ. της κρέμα  γάλακτος. Περιχύνουμε με  την καυτή κρέμα τη σοκολάτα , και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα δυο υλικά.

Βάζουμε λίγο ποτό ή μισό κουταλάκι του τσαγιού νες καφέ τριμμένο σε σκόνη μέσα στο μείγμα. Αφήνουμε την σοκολάτα να κρυώσει. Χτυπάμε σε σαντιγί την υπόλοιπη   κρέμα γάλακτος ( δηλαδή 400γρ) βάζοντας μέσα ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη άχνη.

Ανακατεύουμε την  σαντιγί με την σοκολάτα και ρίχνουμε το μείγμα πάνω από το μπισκότο. Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για να κρυώσει.

Μπορούμε να την διακοσμήσουμε  με καραμελωμένα φουντούκια ή αμύγδαλα.