ΑρχικήΕποχικάΧριστουγεννιάτικαΧριστουγεννιάτικα γλυκά

Υλικά 

  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1½ φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 3 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κουτ. μπέικιν πάουντερ
  • ½ κουτ. αλάτι

Εκτέλεση 

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Σε ξεχωριστό μεγάλο μπολ, με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι ομογενοποιηθούν. Αυξάνουμε την ταχύτητα και συνεχίζουμε να χτυπάμε για  περίπου 5 λεπτά. Μειώνουμε πάλι την  ταχύτητα, προσθέτουμε  τη βανίλια και  στη συνέχεια, λίγο λίγο το αλεύρι βοηθώντας με μία λαστιχένια σπάτουλα. Όταν είναι έτοιμη, χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 ίσα κομμάτια τα οποία ανοίγουμε σε χοντρό φύλλο. Τυλίγουμε το κάθε φύλλο με πλαστική μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 24 ώρες.

Την επόμενη μέρα, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C. 

Σε μία ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε με πλάστη ένα ένα φύλλο ξεχωριστά μέχρι να γίνει αρκετά λεπτό ( περίπου μισό εκατοστό ). Κόβουμε με κουπάτ τα μπισκότα και τα τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε βάλει λαδόκολλα. Τα ψήνουμε για περίπου 12 έως 15 λεπτά. Τα μεταφέρουμε σε σχάρα για να κρυώσουν. .

Όταν τα μπισκότα κρυώσουν, τα διακοσμούμε με ζαχαρόπαστα.