ΑρχικήΕποχικάΧριστουγεννιάτικαΧριστουγεννιάτικα γλυκά

Της Ευας Δημάκη

Υλικά 

  • ½ kg αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. baking powder
  • 300 γρ. Ζάχαρη
  • 1 πακέτο βούτυρο εκτός ψυγείου
  • 1 κλωνάρι βανίλια
  • 3 αυγά
  • 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
  • Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
  • 1 πλάκα κουβερτούρα
  • Φουντούκια, καρύδια αμύγδαλα.

Εκτέλεση 

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη πολύ καλά να αφρατέψει το μείγμα και  προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά..

Χαράζουμε τη βανίλια και προσθέτουμε τα σποράκια.

Προσθέτουμε χυμό και ξύσμα ανακατεύοντας με μαριζ.

Κοσκινίζουμε το βούτυρο και προσθέτουμε baking powder

Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι ανακατεύοντας απαλά. 

Καθαρίζουμε ξηρούς καρπούς και βάζουμε φουντούκια κι αμύγδαλα στο φούρνο 2 λεπτά στο γκριλ Μόλις τα βγάλουμε προσθέτουμε καρύδια τα κοπανάμε χοντρά κομμάτια και ρίχνουμε στο μείγμα.

Τέλος σπάμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και την ρίχνουμε στο μείγμα.

Ψήνουμε σε βουτυρωμένο ταψί στους 200 για 40 περίπου λεπτά.

Γαρνίρουμε όπως μας αρέσει: κρέμα γάλακτος , ζάχαρη άχνη, γλάσο 

Τελειώνουμε με φρέσκα φρούτα της αρεσκείας μας.