ΑρχικήΕποχικάΧριστουγεννιάτικαΧριστουγεννιάτικα γλυκά

Υλικά

  • 500 γραμ .βούτυρο
  • 100 γραμ. άχνη ζάχαρη
  • 1 κρόκο αυγού
  • 50 γραμ. κονιάκ 
  • 200 γραμ. φουντούκια καβουρδισμένα και ψιλοκοπανισμένα 
  • 1 κουτ. τσαγιού κανέλα
  • 1 κουτ. τσαγιού μπέικιν πάουντερ 
  • Αλεύρι μαλακό όσο πάρει
  • 500 γραμ. άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε λίγο να ροδίσει. Το στραγγίζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει .Το χτυπάμε να γίνει αφρός και προσθέτουμε τη ζάχαρη τον κρόκο το κονιάκ και συνεχίζουμε να χτυπάμε. Προσθέτουμε τα φουντούκια και την κανέλα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το προσθέτουμε λίγο λίγο στη ζύμη μέχρι να γίνει μαλακιά χωρίς να κολλάει στα χέρια. 

Πλάθουμε μικρά πλακέ  στρογγυλά τα αραδιάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί και τα πατάμε λίγο στη μέση για να μη φουσκώσουν. Ψήνουμε τους κουραμπιέδες σε μέτριο προθερμασμένο  φούρνο στους 180 βαθμούς περίπου για 20 περίπου . Τους αφήνουμε να κρυώσουν και τους πασπαλίζουμε κοσκινίζοντας  στην άχνη ζάχαρη.