ΑρχικήΕποχικάΧριστουγεννιάτικαΧριστουγεννιάτικα γλυκά

Υλικά

  • 500 γραμμάρια βούτυρο
  • 100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 1 κρόκο αβγού
  • 50 γραμμάρια κονιάκ
  • 200 γραμμάρια αμύγδαλα καβουρδισμένα και ψιλοκοπανισμένα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν  πάουντερ
  • Αλεύρι μαλακό όσο πάρει (λίγο λιγότερο από 1 κιλό)
  • 500  γραμμάρια ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα 

Εκτέλεση

Λιώνουμε το βούτυρο σε σιγανή φωτιά και το αφήνουμε λίγο να πάρει χρώμα. Το στραγγίζουμε, το αφήνουμε να κρυώσει, το χτυπάμε να γίνει αφρός, προσθέτουμε τη ζάχαρη, τον κρόκο, το κονιάκ και συνεχίζουμε να χτυπάμε. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και την κανέλα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το προσθέτουμε λίγο λίγο στη ζύμη μέχρι να γίνει μαλακιά χωρίς να κολλάει στα χέρια. 

Πλάθουμε μικρά πλακέ κουραμπιεδάκια στρογγυλά, τα αραδιάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί και τα πατάμε λίγο στη μέση για να μην φουσκώσουν. Ψήνουμε τους κουραμπιέδες σε μέτριο φούρνο προθερμασμένο στους 180 βαθμούς περίπου 20 λεπτά.  Προσοχή δεν τους ψήνομαι ποτέ στον  αέρα .Τους αφήνουμε να κρυώσουν και τους πασπαλίζουμε κοσκινίζονται τη ζάχαρη άχνη.