ΑρχικήΕποχικάΧριστουγεννιάτικαΧριστουγεννιάτικα γλυκά

Υλικά

  • 5 αυγά
  • 1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
  • 250 γραμ. καρυδόψυχα
  • 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι κανέλλα
  • 1 γκαρνί λευκό
  • Γάλα φρέσκο
  • 1 ποτήρι αλεύρι κόκκινη φαρίνα

Για το σιρόπι

  • 2 ποτήρια ζάχαρη 
  • 2 1/2 ποτήρια νερό 
  • 1 ξύλο κανέλας 
  • 1 κομμάτι φλούδα λεμόνι 

Εκτέλεση

Ρίχνουμε τα αυγά (τα ασπράδια και τους κρόκους μαζί) με τη ζάχαρη και χτυπάμε στο μίξερ στην δυνατή ταχύτητα για  τρία τέταρτα της ώρας. Προσθέτουμε την καρυδόψιχα το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα. Μόλις το χτυπήσουμε ρίχνουμε το μείγμα  σε μια  καλά βουτυρωμένη φόρμα αφού πρώτα την έχουμε πασπαλίσει με αλεύρι. Την ψήνουμε  για μισή ώρα στους 200 βαθμούς .Όταν ψηθεί ρίχνουμε μέσα στη φόρμα το σιρόπι κρύο και περιμένουμε να το πιει.

Μόλις πιει  το σιρόπι την αναποδογυρίζουμε σε ένα δίσκο . Χτυπάμε το γκαρνι  με φρέσκο γάλα για πέντε λεπτά και  μετά αλείφουμε το γλυκό γύρω γύρω.  Πασπαλίζουμε την πουτίγκα με αμύγδαλο καβουρδισμένο.