ΑρχικήΕποχικάΧριστουγεννιάτικαΧριστουγεννιάτικα γλυκά

Για όποιον δεν έχει  υπομονή  για να φτιάξει την καταπληκτική συνταγή του  Παναγιώτη Σιάνη «Πάβλοβα με καραμελωμένα αμύγδαλα» υπάρχει η  λύση. Η συνταγή που ακολουθεί είναι για τους «τεμπέληδες» της κουζίνας και για τους ανυπόμονους.

Υλικά

  • 1 έτοιμο δίσκο μαρέγκας
  • 500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη άχνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού νες καφέ
  • 300 γραμμάρια φουντούκια
  • 500 γραμμάρια ζάχαρη

Εκτέλεση

Από το ζαχαροπλαστείο της γειτονιάς αγοράζουμε έναν έτοιμο δίσκο μαρέγκας. Χτυπάμε στο  μίξερ την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί βάζοντας και την ζάχαρη άχνη. Προσθέτουμε τον καφέ και ανακατεύουμε σιγά και μαλακά με μια μαρίζ σιλικόνης.

Φτιάχνουμε την καραμέλα λιώνοντας την ζάχαρη σε ένα τηγάνι. Προσθέτουμε τα φουντούκια και τα αφήνουμε μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Τα τοποθετούμε επάνω σε μια λαδόκολλα και  περιμένουμε να κρυώσουν. Θρυμματίζουμε την καραμέλα και τα φουντούκια .

Βάζουμε την μαρέγκα σε μια πιατέλα και από πάνω τοποθετούμε την σαντιγί που έχει γεύση καφέ . Στολίζουμε την τούρτα με την θρυμματισμένη καραμέλα και  τα φουντούκια.

Aν θέλουμε το γλυκό μας «δίπατο», τότε κάνουμε δύο φορές την παραπάνω διαδικασία και στολίζουμε στο τέλος.