ΑρχικήΕποχικάΧριστουγεννιάτικαΧριστουγεννιάτικα γλυκά

Υλικά 

  • 200 γραμμ.  αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 100 γραμμ. ζάχαρη άχνη
  • 100ml ηλιέλαιο
  • 75ml / κρέμα γάλακτος
  • 1 μεγάλο αυγό ελευθέρας βοσκής
  • 50 γραμμ. μαύρη σοκολάτα, ψιλοκομμένη
  • 50 γραμμ. λευκή σοκολάτα, ψιλοκομμένη
  • 50 γραμμ. αποξηραμένα (ή φρέσκα) cranberries
  • 50 γραμμ. χρωματιστή τρούφα
  • Ζαχαρόπλαστα + ροζ χρώμα ζαχαροπλαστικής

Εκτέλεση 

Προθερμάνουμε το φούρνο στους 190C Ανακατεύουμε το αλεύρι και τη ζάχαρη σε ένα μπολ, στη συνέχεια, κάνουμε μία τρύπα  στο κέντρο. Χτυπάμε ελαφρά μαζί το λάδι, το γάλα και το αυγό και σιγά-σιγά ρίχνουμε μέσα στο μπολ, ανακατεύοντας απαλά.

Όταν είναι έτοιμο το μίγμα προσθέτουμε τη λευκή και μαύρη σοκολάτα σε κομματάκια και τα cranberries. Ανακατεύουμε πολύ απαλά. Μοιράζουμε το μείγμα σε θήκη για 24 μάφιν και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά. Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά. 

Στολίζουμε με αρωματισμένη ζαχαρόπλαστα ( βλ. συνταγή ) και χρωματισμένη τρούφα.