ΑρχικήΕποχικάΧριστουγεννιάτικαΧριστουγεννιάτικα γλυκά

Υλικά 

1 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη 

1 φλιτζάνι βούτυρο 

2 αυγά 

1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι

 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις  

1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ 

300 γραμμ. σταφίδες ( σουλτανίνα )

Εκτέλεση 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150 βαθμούς C. Χτυπάμε το βούτυρο ( σε θερμοκρασία δωματίου ) με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αυγά και το χυμό πορτοκαλιού και τα ανακατεύουμε καλά.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Κρατάμε  1/3 του φλιτζανιού από το αλεύρι με το μπέϊκιν και σε αυτό ανακατεύουμε τις σταφίδες ( για να μην πάνε όλες στον πάτο του κέϊκ) Προσθέτουμε σταδιακά το μίγμα του  αλευριού στο μείγμα της ζάχαρης και ανακατεύουμε.  

Προσθέτουμε τις  αλευρωμένη σταφίδες στη ζύμη και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα. Ψήνουμε στους 150 βαθμούς C  για  περίπου 2 ώρες ( δοκιμάζουμε με μία οδοντογλυφίδα αν είναι έτοιμο ). Το αφήνουμε για λίγο στη σχάρα μέχρι να κρυώσει.