ΑρχικήΕποχικάΧριστουγεννιάτικαΧριστουγεννιάτικα κυρίως πιάτα

Υλικά  

  • 1 κιλό κάστανα
  • 1 φλιτζάνι του καφέ κονιάκ
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 150 γραμ. βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι του καφέ ζωμός κρέατος
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό 
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 2 πρέζες πιπέρι

Εκτέλεση

Χαράζουμε τα κάστανα και τα ψήνουμε στο μάτι της κουζίνας. Τα καθαρίζουμε προσεκτικά να μείνουν ολόκληρα. Λιώνουμε το βούτυρο, σοτάρουμε τα κάστανα, τα σβήνουμε με το κονιάκ. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ζωμό κρέατος, το νερό, το αλάτι, το πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά, χωρίς όμως να λιώσουν.

Συνοδεύουν θαυμάσια ένα κοτόπουλο στο φούρνο ή την Χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα.