ΑρχικήΕποχικάΧριστουγεννιάτικαΧριστουγεννιάτικα κυρίως πιάτα

Υλικά  

Για τη ζύμη

  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζάνι του τσαγιού νερό 

Για τη γέμιση

  • 250 γραμμάρια κιμά
  • 1 λίτρο ζωμό κοτόπουλο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • ½ στραγγιστό γιαούρτι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Λίγο μπούκοβο

Πως σερβίρεται

Ζυμώνουμε καλά τα υλικά της ζύμης και φτιάχνουμε δύο μπάλες. Τις αφήνουμε για λίγο σκεπασμένες για να ξεκουραστεί το ζυμάρι. Ανοίγουμε κάθε μπάλα σε φύλλο ορθογώνιο και κόβουμε μικρά τετράγωνα 4 επί 4 εκατοστά. Έχουμε ζυμώσει τον κιμά με το αλάτι και το πιπέρι. Παίρνουμε μικρά μπαλάκια του κιμά και τα βάζουμε μέσα στα τετράγωνα της ζύμης δημιουργώντας μικρά πουγκάκια.

 Σε μία κατσαρόλα έχουμε βάλει το ζωμό του κοτόπουλου να βράσει. Ρίχνουμε τα πουγκάκια στο ζωμό και τα βράζουμε για 20 λεπτά. Όταν τα βγάλουμε τα τοποθετούμε σε ένα πυρέξ  από πάνω ρίχνουμε το γιαούρτι, το οποίο έχουμε ανακατέψει με δυο  σκελίδες σκόρδο λιωμένες. Καίμε  λίγο φρέσκο βούτυρο, περιχύνουμε το γιαούρτι και βάζουμε λίγο μπούκοβο από πάνω αν θέλουμε. Η συνταγή μπορεί να γίνει και με τορτελίνι.