ΑρχικήΕποχικάΧριστουγεννιάτικαΧριστουγεννιάτικα κυρίως πιάτα

Υλικά

  • 1 πάπια
  • 5 πορτοκάλια κομμένα ροδέλες 
  • Το χυμό από 5 πορτοκάλια
  • 1 ½ ποτήρι του νερού λευκό ξηρό κρασί
  • 1φλιτζάνι του καφέ Grand Marnier
  • 2 ποτήρια νερό
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 1/2κουταλάκι τσαγιού κορν φλάουρ
  • 2 κουταλιές της σούπα μέλι αραιωμένο σε λίγο χυμό πορτοκάλι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε  πολύ καλά την πάπια και την αλατοπιπερώνουμε μέσα και έξω. Σε ρηχή κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο την ροδίζουμε καλά. Σβήνουμε πρώτα με το Grand Marnier και σε τρία λεπτά προσθέτουμε το κρασί. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την αφήνουμε να βράσει με το κρασί για πέντε λεπτά. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι και τα καπάκια από τα πορτοκάλια που κόβουμε ροδέλες, δύο ποτήρια νερό και την αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 2 ώρες. Αφού βράσει, βγάζουμε σε ταψί  την ξεκοκαλίζουμε, την κόβουμε μερίδες, την αλείφουμε με το μέλι για την ψήνουμε  250 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

 Στο ζουμί της κατσαρόλας αφού αφαιρέσουμε το λίπος, προσθέτουμε τις ροδέλες  πορτοκάλι και τις αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά. Τις βγάζουμε, τις απλώνουμε στην πιατέλα, τοποθετούμε την πάπια και από πάνω περιχύνουμε με τη σάλτσα την όποια έχουμε χυλώσει με το κορν φλάουρ διαλυμένο  σε λίγο κρύο νερό.