ΑρχικήΕποχικάΧριστουγεννιάτικαΧριστουγεννιάτικα κυρίως πιάτα

Υλικά 

  • 1 πάπια περίπου 1 ½ κιλό
  • 1 πορτοκάλι ( τον χυμό του )
  • 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 2 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα βερίκοκο
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε χοντρές ροδέλες
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη μαύρη
  • ½ φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο σε 180 βαθμούς. Αλατοπιπερώνουμε την πάπια  πάρα πολύ καλά. Αναμειγνύουμε σε μπολ το χυμό πορτοκαλιού, το κρασί, τη μαρμελάδα και τη ζάχαρη και με το μείγμα αυτό αλείφουμε όσο καλύτερα μπορούμε την πάπια τόσο εξωτερικά όσο και στην κοιλότητά της.

Απλώνουμε τα κρεμμύδια στη βάση της γάστρας και τοποθετούμε πάνω την πάπια. Ρίχνουμε μέσα στη γάστρα τον ζωμό  και την κλείνουμε. Ψήνουμε στο φούρνο για 2 ώρες. Αφαιρούμε το καπάκι από τη γάστρα και αφήνουμε την πάπια να ψηθεί για 20 λεπτά ακόμα.