ΑρχικήΕποχικάΧριστουγεννιάτικαΧριστουγεννιάτικα κυρίως πιάτα

Υλικά

  • 1 συσκευασία φύλλο κρούστας ή 15 μικρά σφολιατάκια
  • 15 φέτες παστουρμά καλής ποιότητος
  • 300 γρ κασέρι κομμένο σε φέτες μετρίου πάχους
  • 2 μέτριες ντομάτες κομμένες σε φέτες
  • πιπέρι καγιέν
  • λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση

Κόβουμε τα φύλλα όλα μαζί στην μέση οριζόντια. Δημιουργούμε δυο μακρόστενα κομμάτια. Τα λαδώνουμε ανά δυο. Τοποθετούμε στο κάτω μέρος των φύλλων 2 φέτες παστουρμά αφού τους έχουμε αφαιρέσει το τσεμένι . Βάζουμε 2 ροδέλες ντομάτα. Πασπαλίζουμε με λίγο καγιέν . Τοποθετούμε 2 φέτες κασέρι. Γυρίζουμε τα πλαϊνά του φύλλου προς τα μέσα και τυλίγουμε σε πακετάκι.

Ζεσταίνουμε το λάδι και τα τηγανίζουμε. Μπορούμε να τα ψήσουμε και στον φούρνο αν θέλουμε.

Αντί για φύλλο κρούστας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μικρά σφολιατάκια στα οποία θα αλείψουμε και  λίγο χτυπημένο αυγό στην περίπτωση που τα ψήσουμε στον φούρνο.