ΑρχικήΕποχικάΧριστουγεννιάτικαΧριστουγεννιάτικα κυρίως πιάτα

Υλικά 

  • 1 1/2 -2 κιλά πατάτες 
  • 1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο γάλακτος
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες, τις κόβουμε κυδωνάτες και τις  ανακατεύουμε με το λάδι, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι. Βάζουμε από πάνω το βούτυρο και προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό. Τις  σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε για 1 ωρα στο φούρνο στους 180 βαθμούς.