ΑρχικήΕποχικάΧριστουγεννιάτικαΧριστουγεννιάτικα κυρίως πιάτα

Υλικά  

  • 3 μεγάλες σελινόριζες
  • 1 κιλό πατάτες 
  • 100 γραμμάρια βούτυρο
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • Χυμό από  2 λεμόνια
  • 1 ποτήρι γάλα
  • λίγο μοσχοκάρυδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • Λίγο πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις σελινόριζες τις κόβουμε στα τέσσερα και στη συνέχεια αλείφουμε τα κομμάτια με λεμόνι για να μην μαυρίσουν. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βάζουμε να βράσουν σε μία κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό μαζί με τις σελινόριζες  το χυμό μισού λεμονιού και τις δύο κουταλιές της σούπας αλεύρι (που τις έχουμε διαλύσει πριν σε λίγο νεράκι).

Τα αφήνουμε να βράσουν για 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα κομμάτια της σελινόριζας . Στραγγίζουμε τα λαχανικά τα αλέθουμε στο μήλο και ρίχνουμε και λίγο γάλα. Ξανά βάζουμε το μείγμα στη φωτιά προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο , βούτυρο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να απορροφηθεί το γάλα.