ΑρχικήΕποχικάΧριστουγεννιάτικαΧριστουγεννιάτικα κυρίως πιάτα

Υλικά

  • 350 γρ. ρύζι αρμπόριο ή καρολίνα
  • 150 γρ. βούτυρο
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κούπα κόκκινο ξηρό κρασί
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών ζεστό
  • 140 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Μαραίνουμε το κρεμμύδι μέσα σε δυο κουταλιές βούτυρο. Προσθέτουμε το ρύζι και μαγειρεύουμε λίγο ακόμη. Σβήνουμε με το κρασί και όταν απορροφηθεί προσθέτουμε  σιγά-σιγά τον ζεστό ζωμό. Ανακατεύουμε τακτικά και αλατοπιπερώνουμε . Όταν τελειώσει ο ζωμός, προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο και την παρμεζάνα. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως.