ΑρχικήΕποχικάΧριστουγεννιάτικαΧριστουγεννιάτικα κυρίως πιάτα

Υλικά για την γέμιση

  • 6 κουταλιές της σούπας ξίδι μπαλσάμικο
  • 900 γραμμάρια κρεμμύδια κομμένα σε λεπτά φετάκια
  • 110 γραμμάρια κατσικίσιο τυρί κομμένο σε ροδέλες
  • 25 γραμμάρια βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 150 γραμμάρια μπέικον

Εκτέλεση

Επιλέγουμε και φτιάχνουμε μια ζύμη (Βλέπουμε ΤΑΡΤΕΣ) ή αγοράζουμε έτοιμη  εάν βιαζόμαστε. Την βάζουμε σε μια βουτυρωμένη ταρτιέρα  την τρυπάμε και την ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά.

Ξεροψήνουμε σε ένα τηγάνι το μπέικον που το έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο με τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε. Όταν αρχίσουν να χρυσίζουν τους ρίχνουμε το μπαλσάμικο και αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο ακόμα και τα ψήνουμε περίπου για μισή ώρα μέχρι να καραμελώσουν.

Όταν η τάρτα ψηθεί τοποθετούμε πάνω το μπέικον και τα κρεμμύδια. Χτυπάμε σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος με το τυρί  και περιχύνουμε την τάρτα. Την στολίζουμε με τα φιλαράκια από φασκόμηλο και την ξαναβάζουμε στο φούρνο για άλλα 20 λεπτά στους 180 βαθμούς