ΑρχικήΕποχικάΧριστουγεννιάτικαΧριστουγεννιάτικα κυρίως πιάτα

Υλικά

  • 250 γρ. ανθότυρο
  • 1 κουτάλι της σούπας μέλι
  • 60 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
  • 60 γρ. ξερά βερίκοκα ψιλοκομμένα
  • 60 γρ. ξερά σύκα ψιλοκομμένα
  • 60 γρ. ξανθές σταφίδες κομμένες στη μέση
  • 500 γρ. μπλε τυρί
  • 1 ματσάκι άνηθο

Για την διακόσμηση

  • 10 μανιτάρια ή χοντροκομμένα καρύδια

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ λιώνουμε  με το πιρούνι το ανθότυρο και  το περιεχόμενο με το μέλι.  Προσθέτουμε όλα τα φρούτα  και τους ξηρούς καρπούς. Ανακατεύουμε καλά. Κόβουμε σε μικρά κομμάτια το μπλε τυρί και το προσθέτουμε στο μπολ με το ανθότυρο. Ανακατεύουμε καλά ώστε  να μοιραστούν  εξίσου τα κόμματα του τυριού, των φρούτων και των ξηρών καρπών. Στρώνουμε μία στρογγυλή  φόρμα με διαφανή μεμβράνη και τη γεμίζουμε με το μείγμα του τυριού. Κλείνουμε τη μεμβράνη πιέζοντας το μείγμα ώστε  να χωρέσει όλο και  το διατηρούμε στο ψυγείο. 

Όταν φτάσει η ώρα να το σερβίρουμε χοντροκόβουμε τον άνηθο και τον βάζουμε γύρω γύρω από την τεριν τυριού. Διακοσμούμε με τα καρύδια ή με τα μανιτάρια τα οποία τα έχουμε περάσει από το τηγάνι με λίγο βούτυρο.