ΑρχικήΕποχικάΧριστουγεννιάτικαΧριστουγεννιάτικα κυρίως πιάτα

Υλικά

  • 6 φιλέτα γαλοπούλας
  • 70 γρ.  βούτυρο
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί 
  • 2 κουταλάκια του τσαγιού μουστάρδα
  • 150 γρ. μανιτάρια κομμένα λεπτές φέτες
  • 125 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 2 κρόκους αβγών
  • Αλάτι ,πιπέρι

Εκτέλεση

Λιώνουμε 40 γραμ. βούτυρο σε κατσαρόλα. Σοτάρουμε τα φιλέτα χωρίς να πάρουν χρώμα. Τα βγάζουμε σε πιατέλα. Προσθέτουμε το κρασί μόλις πάρει βράση προσθέτουμε τη μουστάρδα. Μόλις διαλυθεί καλά, ξανά βάζουμε τα φιλέτα και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε προσθέτουμε τα μανιτάρια και την κρέμα.

Αφήνουμε για 15 λεπτά. Σερβίρουμε τα φιλέτα σε πιατέλα. Διαλύουμε τους κρόκους σε λίγη σάλτσα και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα εκτός φωτιάς. Προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο και χτυπάμε καλά με σύρμα τη σάλτσα. Περιχύνουμε τα φιλέτα.