ΑρχικήΕποχικάΧριστουγεννιάτικαΧριστουγεννιάτικα κυρίως πιάτα

Υλικά 

  • 1300 γραμ. ψαρονέφρι
  • 250 γρ. δαμάσκηνα Σκοπέλου ξερά
  • 1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
  • 2 ποτήρια χυμό πορτοκάλι
  • 1κουταλιά της σούπα βούτυρο
  • 1 κουταλιά τσαγιού κορν φλάουρ διαλυμένο σε λίγο νερό

Εκτέλεση

Μουσκεύουμε τα δαμάσκηνα στο κρασί για 3-4 ώρες. Καθαρίζουμε τα ψαρονέφρι από τις πέτσες  και τα νεύρα. Με λεπτό μακρύ μαχαίρι διαπερνάμε  τα ψαρονέφρια ( ζητήστε να το κάνει ο χασάπης σα) και τα γεμίζουμε με δαμάσκηνα.  Περίπου πέντε δαμάσκηνα για κάθε ψαρονέφρι.  Αλατοπιπερώνουμε τα κρέας , λιώνουμε το βούτυρο στην κατσαρόλα και τα σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν γύρω γύρω.

Τα σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι και το αφήνουμε για 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Κόβουμε τα ψαρονέφρι σε φέτες και  τα απλώνουμε σε πιατέλα. Δένουμε τη σάλτσα με κορν φλάουρ   και περιχύνουμε το κρέας. Σερβίρουμε αμέσως.