ΑρχικήΕποχικάΧριστουγεννιάτικαΧριστουγεννιάτικες σαλάτες

Υλικά

  • 2 μαρούλια ( το ένα κατσαρό )
  • 1 αγγούρι
  • 2 αχλάδια
  • μερικά ράσμπερι
  • Χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 150 γραμμ. σολομό 
  • τρία τέσσερα ντοματίνια 
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι ,πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ καλά τα μαρούλια και τα  κόβουμε με τα χέρια μας σε χοντρά κομμάτια. Κόβουμε το σολομό  σε μέτρια κομμάτια. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε φετάκια ή σε  κύβους τα αχλάδια και τα προσθέτουμε μαζί με τα ράσμπερι και τα ντοματίνια στη σαλάτα. Από πάνω βάζουμε το σολομό.  Ετοιμάζουμε τη σάλτσα χτυπώντας το λάδι με το αλάτι το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού. Τα ενώνουμε όλα μαζί, τα ρίχνουμε στη σαλάτα και την αφήνουμε για ένα τέταρτο με 20 λεπτά στο ψυγείο πριν τη σερβίρουμε.