ΑρχικήΕποχικάΧριστουγεννιάτικαΧριστουγεννιάτικες σαλάτες

Υλικά

  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κεσεδάκι παντζάρια βρασμένα και κομμένα σε μικρά κυβάκια
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κουταλιές της σούπας λάδι
  • 2 κουταλιές της σούπας ξύδι
  • Λίγο αλάτι
  • 3-4 κουταλιές καρύδια κομμένα σε μικρά κομματάκια ή κοπανισμένα
  • 2 αυγά
  • Λίγο μαϊντανό 

Εκτέλεση 

Αδειάζουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι. Προσθέτουμε το αλάτι, το λάδι και το ξύδι και τα ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε τα κυβάκια των παντζαριών και τα καρύδια και ανακατεύουμε. Διορθώνουμε αν χρειάζεται το ξύδι και το αλάτι. Μεταφέρουμε τη σαλάτα σε ένα οβάλ μπολ, το οποίο προηγουμένως έχουμε στρώσει εσωτερικά με μία ζελατίνα. Βάζουμε τη σαλάτα στο ψυγείο και την αφήνουμε να κρυώσει καλά. Όταν θέλουμε να τη σερβίρουμε, βράζουμε τα δύο αυγά πολύ σφικτά. Αφού τα κρυώσουμε σε νερό, τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε στο ειδικό εργαλείο που θα βγάζει λεπτές φέτες. Αναποδογυρίζουμε την πατζαροσαλάτα σε μία πιατέλα. Φτιάχνουμε το σχήμα «λουλουδιού» με τα αυγά, και τα «φύλλα» με μαϊντανό και σερβίρουμε.  

Πηγή: http://www.cretangastronomy.gr