ΑρχικήΕποχικάΧριστουγεννιάτικαΧριστουγεννιάτικες σαλάτες

Υλικά 

  • 8 φλιτζάνια πράσινα χορταρικά ( σπανάκι, κατσαρό μαρούλι, ραντίτσιο, μαρούλι, χόρτα κα )
  • 1 φλιτζάνι σπόρους ροδιού
  • 2 μικρά πορτοκάλια, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
  • 1 μεγάλο αβοκάντο ή 2 μικρά αβοκάντο,  κομμένα σε φέτες
  • 5-6 σπαράγγια βρασμένα 

Για τη sauce

  • 3/4 φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1/4 φλιτζάνι ξύδι βαλσάμικο
  • 3 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο ξύσμα λεμονιού
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • Χοντρό αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε, στεγνώνουμε και κόβουμε τα πράσινα χόρτα και λαχανικά. Προσθέτουμε τους σπόρους ροδιού, τις  φέτες πορτοκαλιού, και αβοκάντο, και τα σπαράγγια κομμένα στη μέση.

Σε ένα σέϊκερ, χτυπάμε με το χέρι  το ελαιόλαδο, το ξίδι, το χυμό πορτοκαλιού, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού και το μέλι. Προσθέτουμε  αλάτι και πιπέρι και περιχύνουμε τη σαλάτα.