ΑρχικήΕποχικάΧριστουγεννιάτικαΧριστουγεννιάτικες σαλάτες

Μια καταπράσινη σαλάτα με βάση το σπανάκι, που συνδυάζουμε με ώριμο αβοκάντο, και ραπανάκια για την όρεξη. 

Υλικά 

  • ½ κιλό φύλλα σπανακιού, καθαρά και τρυφερά
  • 1 αβοκάντο μεγάλο, ώριμο
  • 3-4 ραπανάκια κομμένα σε ροδέλες
  • 3-4 σπαράγγια βρασμένα 
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1½ φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι λευκό
  • 2 κουτ. σούπας λευκό κρασί
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
  • 1 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε με τα χέρια σε μεγάλα κομμάτια το σπανάκι και το βάζουμε σε μία σαλατιέρα. Προσθέτουμε από πάνω το αβοκάντο, τις ροδέλες από τα ραπανάκια και τα σπαράγγια κομμένα στη μέση. Σε ένα σέϊκερ, χτυπάμε όλα τα άλλα υλικά μαζί και περιχύνουμε το μείγμα στη σαλάτα μας.