ΑρχικήΕποχικάΧριστουγεννιάτικαΧριστουγεννιάτικο πρωινό

Yλικά 

  • 4 φλιτζάνια γάλα 
  • 5 ολόκληρα γαρίφαλα 
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας 
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα 
  • 12 κρόκοι αυγών 
  • 1 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
  •  2 1/2 φλιτζάνια ελαφρύ ρούμι 
  • 4 φλιτζάνια ελαφριά κρέμα 
  • 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας 
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο 

Εκτέλεση 

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τα γαρίφαλα, 1/2 κουταλάκι του γλυκού βανίλια και την κανέλα σε μια κατσαρόλα και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά.

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τους κρόκους αυγών και τη ζάχαρη. Χτυπάμε ελαφρά μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το  ζεστό μείγμα του  γάλακτος σιγά-σιγά στα αυγά. Ρίχνουμε το μείγμα ξανά στην  κατσαρόλα. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς για 3 λεπτά, ή μέχρι να πήξει. Μην αφήσετε το μείγμα να βράσει. Το βγάζουμε από τη φωτιά και με μία τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τα γαρίφαλα. 

Ανακατεύουμε το ρούμι, την  κρέμα γάλακτος, 2 κουταλάκια του γλυκού βανίλια, και το μοσχοκάρυδο. Το βάζουμε στο ψυγείο για όλη τη νύχτα πριν από το σερβίρισμα.