ΑρχικήΕποχικάΧριστουγεννιάτικαΧριστουγεννιάτικο πρωινό

Ποιος μπορεί ν αντισταθεί σε μία αχνιστή κούπα ζεστής σοκολάτας; Κανείς, πουθενά και ποτέ! 

Αναζητήσαμε την καλύτερη συνταγή για ένα απολαυστικό ρόφημα σοκολάτας που σίγουρα θα δώσει μια ακόμα νότα χαράς στα χριστουγεννιάτικα πρωϊνά μας. 

Καταλήξαμε στον ειδικό! Τον βραβευμένο σεφ ζαχαροπλαστικής Jacques Torres, που κυριολεκτικά αφιέρωσε όλη του τη δυναμική στη σοκολάτα από το 2000, όταν παράτησε τον κόσμο των εστιατορίων και άνοιξε το δικό του εργοστάσιο σοκολάτας στο Μπρούκλιν. Σήμερα διαθέτει δύο εργοστάσια και οκτώ καταστήματα όπου μπορεί να βρει κανείς ό,τι μπορεί να σκεφτεί και να ονειρευτεί γύρω από τη σοκολάτα!  

Ο Torres, λοιπόν,  είναι ανένδοτος σχετικά με την παρασκευή του ροφήματος σοκολάτας : Χρειάζεται –αναντίρρητα -   60-70% σκούρα σοκολάτα από την καλύτερη ποιότητα! 

Μάλιστα, είναι τόσο πεπεισμένος ότι τη διαφορά την κάνει η σοκολάτα, που υποβαθμίζει σημαντικά τη σημασία του γάλακτος ή του αραβοσιτάλευρου που θα χρησιμοποιηθεί. 

Τα υλικά που χρησιμοποιεί :  60% σκούρα σοκολάτα, άμυλο αραβοσίτου,  πλήρες γάλα, φρέσκια κρέμα,  γάλα σε σκόνη. Η συνταγή του είναι πραγματική ιεροτελεστία και πραγματικά αξίζει τον κόπο!!

Οδηγίες 

Μετρήστε ένα φλιτζάνι κρέμα γάλακτος, ρίξτε το σε ένα μέτριο μπολ  και  τοποθετήστε το στην κατάψυξη. Μετά από 5 λεπτά, πάρτε το μπολ από την κατάψυξη  και χτυπήστε καλά την κρέμα με ένα μεγάλο σύρμα. Η κρέμα είναι έτοιμη όταν στέκεται στο σύρμα. Βάλτε το μπολ στην κατάψυξη και βγάλτε το όταν είναι να σερβίρετε το ρόφημα σοκολάτας.

Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε  2 φλιτζάνια γάλα μέχρι να πάρουν μια βράση σε μέτρια θερμοκρασία. 

Στο μεταξύ,  μετρήστε από 50g (περίπου 1/2 κούπα) γάλα σε σκόνη και  περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού αραβοσιτάλευρο. Βάλτε τα σε ένα μπολ και ανακατέψτε τα μεταξύ τους. 

Μετρήστε 150g (περίπου 3/4 φλιτζανιού ) χοντροκομμένα κομμάτια σοκολάτας περιεκτικότητας 60%.

Το γάλα πρέπει να βράζει. Χαμηλώνουμε κι άλλο τη φωτιά για να μη φουσκώσει και χυθεί, και ρίξτε του μέσα τη σοκολάτα ( όλη την ποσότητα μαζί ). Ανακατεύοντας διαρκώς, προσθέστε το μίγμα του γάλακτος  σε σκόνη, και συνεχίστε το ανακάτεμα με σύρμα. Μόλις πάρει βράση, και αρχίσουν οι φυσσαλίδες στην επιφάνεια, η σοκολάτα είναι έτοιμη.  

Η σοκολάτα αυτή είναι πολύ παχιά. Αν την προτιμάτε πιο ρευστή, αντί δύο φλιτζανιών γάλα βάλτε τρία. 

Μεταφέρετε αμέσως τη σοκολάτα στις κούπες σερβιρίσματος. 

Γαρνίρετε κάθε κούπα με μία χορταστική κουταλιά κρέμας γάλακτος και προσφέρετε αμέσως!!!