ΑρχικήΕποχικάΧριστουγεννιάτικαΧριστουγεννιάτικο πρωινό

Υλικά

  • 2 φλιτζάνια  νιφάδες βρώμης 
  • 1 φλιτζάνι ολόκληρα αμύγδαλα, χοντροκομμένα
  • ½ φλιτζάνι σπόρους κολοκύθας (pepitas)
  • ⅓ φλιτζάνι  σιρόπι σφενδάμου
  • ¼ φλιτζάνι κρεμώδες βούτυρο αμυγδάλου ή φυστικοβούτυρο
  • ½ φλιτζάνι αποξηραμένα cranberries
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Οδηγίες

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C. Σε ένα ταψί στρώνουμε μία λαδόκολλα και απλώνουμε τη  βρώμη, τα αμύγδαλα και τους σπόρους κολοκύθας. Τα αφήνουμε να πάρουν χρώμα για περίπου 12 λεπτά. Τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ.

Τα πολτοποιούμε στο μούλτι. Ζεσταίνουμε το σιρόπι σφένδαμου και το βούτυρο ή το φυστικοβούτυρο  σε μια μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέτουμε  στο μπολ με τη βρώμη το ζεστό υγρό  μαζί με τα αποξηραμένα μούρα. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά. 

Απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Ψήνουμε για λίγο ξανά. Το αφήνουμε να κρυώσει για τουλάχιστον 20 λεπτά.

Μεταφέρουμε την πάστα σε ξύλο κοπής και κόβουμε σε 12 μπάρες. Αποθηκεύουμετις μπάρες σε ένα αεροστεγές δοχείο ή τις σερβίρουμε κατευθείαν τυλιγμένες με μία κόκκινη χριστουγεννιάτικη κορδέλα.