Αρχική

Το tasty-day.gr, εκτός από τις συνταγές που προτείνει από τα γιορτινά μενού, φιλοξενεί στις στήλες του μία σειρά από εντυπωσιακά, γευστικά και πάνω απ όλα γιορτινά πιάτα που μπορούν να αποτελέσουν μια πολύ καλή επιλογή για το γιορτινό τραπέζι.   

Γαλλική κρεμμυδόσουπα και  τραχανάς σε γκουρμέ εκδοχή είναι δύο από τις «ζεστές» προτάσεις μας για να ξεκινήσετε το γεύμα ή το δείπνο σας. Είναι και οι δύο εύκολες, οικονομικές και απολαυστικές και μπορείτε να τις έχετε έτοιμες και από την προηγούμενη μέρα τουλάχιστον στο μεγαλύτερο μέρος τους γιατί η κρεμμυδόπιτα θέλει να ολοκληρωθεί πριν σερβιριστεί.   

Το γιορτινό τραπέζι περιλαμβάνει πάντα μία πίτα ή μία αλμυρή τάρτα. Η δική μας πρόταση για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι περιλαμβάνει την αυθεντική κις λορέν, μία νόστιμη τυρόπιτα  και μία απολαυστική φοκάτσια, η οποία κομμένη σε κομματάκια είναι υπέροχο κέρασμα.  

Τολμηρό και ίσως μπελαλίδικο αλλά πάντα μοναδικό το ριζότο κάνει τη διαφορά και στο πρωτοχρονιάτικο τραπέζι. Προτείνουμε το ριζότο με κόκκινο κρασί, με υπέροχη πικάντινη γεύση.  

Οσο για το κυρίως πιάτο, το αρνί και το χοιρινό έχουν την τιμητική τους. Είτε επιλέξετε τις κοτολέτες αρνιού με κρούστα παρμεζάνας είτε το ψαρονέφρι γεμιστό, οι καλεσμένοι σας θα απολαύσουν ένα υπέροχο γεύμα ή δείπνο. Μπορείτε να τα συνοδεύσετε με γλυκοπατάτες γεμιστές ή με πατάτες γκρατινέ και μία σαλάτα λάχανο σε …συσκευασία δώρου!  

Και φυσικά, μια που η φετινή πρωτοχρονιά είναι και από τις πιο κρύες, το ζεστό αρωματικό κρασί είναι ό,τι καλύτερο! Δοκιμάστε το. Το προτείνουμε ανεπιφύλακτα.  

Για το τέλος, μπορείτε να επιλέξετε είτε ένα γιορτινό γλυκό όπως η πουτίγκα ζαμπαγιόν, κάτι ελαφρύ όπως το ρυζόγαλο με ξύσμα πορτοκάλι, κάτι παραδοσιακό όπως τα σαραγλί. Και φυσικά, μία χειροποίητη βασιλόπιτα, η οποία θα σας κάνει να καμαρώνετε!    

Το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι του vegan σεφ Ζαννή Ζουγανέλη έχει επίσης πολλές και ενδιαφέρουσες προτάσεις, ακόμη και για τους λάτρεις του κρέατος : Πουρές πατάτας με δενδρολίβανο, καστανό μπασμάτι με λάδι καρύδας, πίτα μπατζίνα με γλυκιά κολοκύθα, φέτα και τζίντζερ, σαλάτα με κόκκινο λάχανο, σπανάκι σαλάτα με λαχανίδα, είναι μερικές εξαιρετικές επιλογές. Το ίδιο και τα επιδόρπια που προτείνει :  Μηλοπιτάκια τριαντάφυλλο και τρουφάκια σύκου!  

Είτε διαθέσετε αρκετά χρήματα, είτε λιγότερα, η καλύτερη συνταγή για το γιορτινό τραπέζι είναι η καλή διάθεση και η αίσθηση της προσφοράς για να περάσουν καλά οι αγαπημένοι μας.  

Σας ευχόμαστε από καρδιάς μια πραγματικά καλή νέα χρονιά, με  υγεία, πάνω απ όλα, με χαρά και φυσικά με απολαυστικές γεύσεις, μεθυστικές ευωδιές και υπέροχα χρώματα.   

Ελένη Καλογεροπούλου – Ελλη Τριανταφύλλου