ΑρχικήΜυστικά και άλλα

1. Χρησιμοποιήστε μια μεγάλη κατσαρόλα. Τα ζυμαρικά χρειάζονται «χώρο» για να βράσουν σωστά.

2. Γεμίστε την κατσαρόλα με άφθονο νερό. Η σωστή αναλογία είναι πέντε ή έξι λίτρα νερό για κάθε πακέτο μακαρόνια.

3. Αλατίστε το νερό. Μία κουταλιά της σούπας είναι η ενδεδειγμένη ποσότητα για κάθε πέντε με έξι λίτρα νερό.

4. Ρίξτε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα μόνο αφότου βράσει εντελώς το νερό. 

5. Ανακατέψτε τα τουλάχιστον τρείς με τέσσερις φορές μέχρι να βράσουν.

6. Δοκιμή τα ζυμαρικά δύο λεπτά πριν από τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία ως χρόνος παρασκευής τους. Χρησιμοποιώντας μια τρυπητή κουτάλα απομονώστε ένα ή δύο μακαρόνια, αφήστε τα να κρυώσουν και δαγκώστε τα. Αν και είναι θέμα γούστου, σε  γενικές γραμμές,  τα ζυμαρικά πρέπει να είναι  ελαστικά και λαστιχωτά.