ΑρχικήΜυστικά και άλλα

Ολοι θέλουμε να μαγειρέψουμε το τέλειο φαγητό για τους αγαπημένους μας. Οι ειδικοί λένε ότι υπάρχουν μικρά μυστικά και τεχνικές που διευκολύνουν τον στόχο μας. Ιδού δυο μυστικά που ποτέ δεν πρέπει να ξεχνάμε:

  • Πώς αλατίζουμε το φαγητό;  Είναι από τα λίγα σημεία κάθε συνταγής που η ποσότητα δεν δίνεται με ακρίβεια. Ο ασφαλής τρόπος για να πετύχουμε τη σωστή ποσότητα αλατιού είναι να το προσθέτουμε λίγο λίγο κάθε φορά που στο φαγητό προστίθεται ένα νέο συστατικό. Όταν πρόκειται να μαγειρέψουμε κρέας, το προηγούμενο βράδυ το τρυπάμε με ένα πιρούνι και το αλατίζουμε. Θα το κάνει πιο τρυφερό και νόστιμο. Ο τρόπος για να αλατίσουμε τα ζυμαρικά είναι στο νερό που βράζει. Το αλατίζουμε πριν αρχίσει να βράζει και τα ζυμαρικά μας αποκτούν την τέλεια γεύση.  
  • Μαγειρέψτε στη σωστή θερμοκρασία, ιδιαίτερα όταν πρόκειται να σοτάρετε ή να τηγανίσετε. Πριν προσθέσετε στο τηγάνι τα υλικά, βεβαιωθείτε ότι το λάδι έχει έρθει στη σωστή θερμοκρασία, αλλιώς το φαγητό θα «κολυμπάει» στα λιπαρά χωρίς να έχει μαγειρευτεί. Για να καταλάβετε πότε έχει έρθει το λάδι στη σωστή θερμοκρασία, όταν κουνώντας λίγο το τηγάνι μπρος πίσω, σχηματίζονται «ραβδώσεις» στο εσωτερικό του.