ΑρχικήΜυστικά και άλλα

Συχνά μας περισσεύει λίγο κρασί στο μπουκάλι ή την κανάτα. Δεν το πετάμε σε καμία περίπτωση, αφού η προσθήκη κρασιού στο φαγητό του δίνει ιδιαίτερη γεύση και σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να αντικαταστήσει άψογα το λίπος. Αν θέλουμε, λοιπόν, να το αποθηκεύσουμε, γεμίζουμε παγοθήκες και το βάζουμε στην κατάψυξη. Όταν το χρειαστούμε, το ανασύρουμε και το προσθέτουμε στο φαγητό. Πώς;  Ιδού πέντε τρόποι: 

- Αντί βουτύρου ή λαδιού, σοτάρουμε τα λαχανικά σε κρασί. Τους προσδίδει πολύ ωραία γεύση και γλυτώνουμε θερμίδες!

- Αντικαθιστούμε τη μισή ποσότητα λαδιού με κρασί για να μαρινάρουμε κρέατα και πουλερικά. 

- Αντικαθιστούμε  ¾ του  φλιτζανιού λάδι που προβλέπεται σε μια συνταγή για κέικ, με 3/4 του φλιτζανιού γλυκό κρασί

- Μαγειρεύουμε το ψάρι στο φούρνο προσθέτοντας κρασί στο ταψί ή το πυρέξ ή βρέχοντας το ψάρι. 

- Βρέχουμε τα κρέατα – πουλερικά – ψάρι πριν τα ψήσουμε σε ψησταριά.