ΑρχικήΜυστικά και άλλα Περίεργα

Τρία ολόκληρα χρόνια χρειάστηκαν στον Γάλλο Σεφ  Dominique Pierru,  για να φέρει την ιδέα του στα πιάτα μας! Ποια ήταν η ιδέα του πρώην κατασκευαστή κουζινών,που  θεωρείται σήμερα πρωτοπόρος της γαστρονομίας στη Γαλλία; Μα, φυσικά, το χαβιάρι σαλιγκαριού!

Το εγχείρημα ήταν πολύ δύσκολο καθώς ο ευφάνταστος σεφ έπρεπε να βρει τρόπο για να μαλακώσει σε πρώτο στάδιο τα αυγά των σαλιγκαριών, στη συνέχεια να τα αφήσει να ωριμάσουν και φυσικά να εκθρέψει μία τεράστια ποσότητα, περίπου 180.000 σαλιγκαριών, που ήταν αναγκαία  για να δημιουργήσει μια βιώσιμη οικονομικά επιχείρηση.

Σήμερα το χαβιάρι σαλιγκαριού είναι από τα πλέον περιζήτητα εδέσματα στα εκλεκτότερα γαλλικά εστιατόρια. Σημειώνεται ότι  ένα βαζάκι 30 γρ. κοστίζει 49 ευρώ, ενώ τα 50 γρ. πωλούνται προς 82 ευρώ το βαζάκι.

Κατά τους εμπνευστές του, το χαβιάρι σαλιγκαριού σερβίρεται ιδανικά σε φέτα ψωμιού ή φύλλο φασκόμηλου και συνοδεύεται, φυσικά, από ένα ποτήρι εκλεκτή σαμπάνια