ΑρχικήΜυστικά και άλλα Περίεργα

Αυτή είναι η καλύτερη επιβεβαίωση για το πόσο δημοφιλής είναι η ελληνική κουζίνα, και μάλιστα, η απλή, η παραδοσιακή και όχι η φανταχτερά «πειραγμένη»! Όπως πληροφορηθήκαμε πρόσφατα από ξένα δίκτυα ενημέρωσης, η  ζέσικα Πάρκερ προσέλαβε Ελληνα σεφ, ο οποίος  τρεις φορές την εβδομάδα θα μαγειρεύει για την ίδια, τον άντρα της και τους καλεσμένους της ελληνικά φαγητά.

Πρόκειται για τον 29χρονο κ. Γιάννη Τόμπα,   που τα τελευταία τρία χρόνια καταγράφει μία πολύ καλή επαγγελματική πορεία στην Αμερική. Ο ίδιος περιγράφει την Κάρι Μπράνσο του Sex and the City, τον χαρακτήρα που  έκανε παγκοσμίως γνωστή την τελευταία δεκαετία την Τζέσικα Πάρκερ ως ιδιαίτερα απλό και ακομπλεξάριστο άνθρωπο αλλά και θερμή υποστηρίκτρια της Ελλάδας.

Μάλιστα, μιλάει και λίγα ελληνικά και πάντως αρκετά για να ζητήσει από τον Ελληνα σέφ  βλίτα βραστά με λεμόνι και ελαιόλαδο, φάβα, σπανακόπιτα, πατάτες λεμονάτες, αρνίσια παϊδάκια, κεφτεδάκια, λαχανοντολμάδες,  ντολμαδάκια γιαλαντζί και άφθονη ελληνική σαλάτα! Και για φινάλε,  τι άλλο,  μπακλαβά και ραβανί!.