ΑρχικήΜυστικά και άλλα Σπιτικά

Υλικά  

  • 1 κιλό γλιστρίδα  
  • ½ φλιτζάνι ξύδι 
  • ¼ φλιτζάνι νερό 
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι  
  • 2 κουταλιές της σούπας καρυκεύματα της επιλογής σας (άνηθος, σπόροι κόλιανδρου, θρυμματισμένο κόκκινο πιπέρι, σπόροι μουστάρδας κα)  
  • 1 σκελίδα σκόρδο 

Εκτέλεση 

Γεμίζουμε ένα αποστειρωμένο βάζο με γλιστρίδα. Ανακατεύουμε τα μπαχαρικά με το ξύδι και περιχύνουμε την αντράκλα, προσθέτοντας νερό αν χρειαστεί για να την καλύψει πλήρως.

Βάζουμε  το βάζο στο ψυγείο για τουλάχιστον μία εβδομάδα πριν χρησιμοποιήσουμε το τουρσί, το οποίο κρατάει για τουλάχιστον έναν χρόνο, υπό την προϋπόθεση ότι  καλύπτεται πλήρως με το ξίδι.