ΑρχικήΜυστικά και άλλα Σπιτικά

Υλικά 

  • 2 αυγά ολόκληρα
  • 1 – 1 2/2 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
  • ½  κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • χυμό από ένα λεμόνι (εξαρτάται πόσο ξυνή τη θέλω, μπορώ να αρχίσω με λιγότερο και να προσθέσω στο τέλος)
  • πιπέρι
  • σπορέλαιο όσο πάρει
  • ½ κουταλιά της σούπας ξύδι balsamico λευκό

Εκτέλεση

Βάζω σε βαθύ δοχείο τα αυγά, τη μουστάρδα, το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη και το λεμόνι και ανακατεύω με το blender χειρός.

Αρχίζω να προσθέτω το σπορέλαιο σε σταθερή, χαμηλή ροή μέχρι να δέσει η μαγιονέζα. Στο τέλος προσθέτω το ξύδι και δοκιμάζω.

Αν θέλω προσθέτω λεμόνι και λίγο λάδι παραπάνω.