ΑρχικήΜυστικά και άλλα Σπιτικά

Υλικά 

  • 5 κουταλιές της σούπας σιναπόσπορο (ξανθός και σκούρος)
  • 4 κουταλιές της σούπας σκόνη μουστάρδας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμάς
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κάρυ (προαιρετικά)
  • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι χοντρό
  • 2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • ½ - 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό.
  • 1 φλιτζάνι ξύδι (ανάμικτο λευκό κρασιού και μπαλσάμικο λευκό)

Εκτέλεση 

Αναμιγνύω όλα τα υλικά (εκτός από το ξύδι) και τα αφήνω να μουλιάσουν στο χλιαρό νερό για περίπου μία ώρα.

Στην συνέχεια τα ανακατεύω με blender χειρός για να σπάσουν, όσο γίνεται, οι σπόροι του σιναπιού. Στο τέλος προσθέτω το ξύδι.

Βάζω σε γυάλινο βάζο και τη συντηρώ στο ψυγείο. Αφήνω περίπου μία μέρα πριν την καταναλώσω για να δέσει η υφή.

Αν είναι πολύ αραιή μπορώ να προσθέσω καβουρδισμένο αλεύρι (2-3 κουταλιές της σούπας ) για να «δέσει».