ΑρχικήΜυστικά και άλλα Σπιτικά

Υλικά 

  • 2 κιλά μεγάλα  κρεμμύδια (κατά προτίμηση κόκκινα βιολογικά) 3 φλιτζάνια ξίδι
  • 1½ κουταλάκια ολόκληρο το πιπέρι
  • 1½ κουταλάκια του γλυκού σπόρους μουστάρδας 
  • 1 φύλλο δάφνης

Εκτέλεση 

Σιγοβράζουμε τα μπαχαρικά στο ξίδι για 20 λεπτά και τα σουρώνουμε. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα κρεμμύδια σε πολύ λεπτές φέτες και στη συνέχεια τις ζεματάμε σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό για μόλις 20 δευτερόλεπτα. Μόλις κρυώσουν τα κρεμμύδια τα βάζουμε σε αποστειρωμένα γυάλινα βάζα. Προσθέτουμε το ζεστό ξύδι με τα μπαχαρικά και προσθέτουμε αν χρειαστεί κι άλλο, μέχρι να τα σκεπάζει εντελώς. 

Αποθηκεύουμε τα βάζα στο ψυγείο για τουλάχιστον μία εβδομάδα.  Μετά είναι έτοιμα να τα χρησιμοποιήσουμε. Τα κρεμμύδια τουρσί κρατάνε για τουλάχιστον έναν χρόνο, υπό την προϋπόθεση ότι είναι πλήρως καλυμμένα με ξύδι.