ΑρχικήΜυστικά και άλλα Σπιτικά

Υλικά

  • 2 κιλά Λάχανο
  • 1 κιλό Κουνουπίδι
  • 3 Καρότα 
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • ¼ Σέλινο
  • 1 καυτερή πιπεριά
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης

Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ καλά  τα λαχανικά μας, αφαιρούμε τους σπόρους και τα  κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Το σέλινο σε ροδέλες, το κουνουπίδι σε μπουκετάκια, το λάχανο σε κομμάτια ενός δάκτυλου, τα καρότα σε ροδέλες και την πιπεριά Φλωρίνης σε κομμάτια 1 εκατοστού.

Τα βάζουμε όλα σε μία λεκανίτσα ( εκτός από την καυτερή πιπεριά ), μαζί με το σκόρδο κομμένο σε μεσαία κομμάτια, με αρκετό αλάτι χοντρό ( περίπου δύο χούφτες ), τα σκεπάζουμε νερό και τα αφήνουμε για 24 ώρες στο ψυγείο.

Στη συνέχεια, τα  στραγγίζουμε καλά, τα βάζουμε σε ένα γυάλινο δοχείο που κλείνει αεροστεγώς και είναι αποστειρωμένο.

Σκεπάζουμε με άσπρο ξύδι και ελαιόλαδο ( για ½ κιλό ελαιόλαδο, 1 κιλό ξύδι).